-
Aküler İle İlgili Bunları Bilmeliyiz
Aracınızın olmazsa olmazlarından aküleri daha iyi tanımaya ne dersiniz? Akü nedir? Ne işe yarar? Nasıl çalışır? Akü çeşitleri ve özellikleri nedir? Sulu akü ile jel akü arasında ne gibi farklılıklar vardır? Akü bakımı nasıl yapılır? Akülerin ömrünü uzatmak için ne yapmalısınız? Aküler hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda bulacaksınız.
Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak biriktiren ve gerektiğinde kullanmaya imkan veren cihazlara akü adını veriyoruz. Piyasada “batarya”, “akümülatör“, “biriktireç” ve “akım toplar” isimleriyle de anıldığını duyabileceğiniz akü, otomobilinizin kullandığı elektrik enerjisinin kaynağını oluşturuyor.Akü çeşitleri ve özellikleri nedir?
Aküler içeriklerine göre nikel demir, nikel kadminyum, gümüş çinko gibi çeşitlere ayrılıyor. Otomobillerde en çok kullanılan çeşidi ise kurşun-asit akü. Kurşun asit aküler de kendi içlerinde kuru akü ve sulu akü olmak üzere ikiye ayrılıyor. En çok kullanılan sulu akü çeşidi ise Starter ya da SLI olarak adlandırılan klasik aküler. Günümüzde Start-Stop teknolojisini kullanan araçların yaygınlaşması ile birlikte klasik akülere kıyasla daha yüksek performans, dayanıklılık ve yüksek şarj kabulüne sahip Start-Stop aküler de daha çok tercih edilmeye başlanıyor. Aysallar akü olarak sizlere gerekli bütün çalışmalarda hizmet sunmaya devam ediyoruz. Detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.